”Et øjeblik opstår i interaktion
– det kan ikke opstilles.”

Eva Walther - Fotograf Horsens

Fotograf Horsens familie

Om Eva Walther – fotograf Horsens
graviditet, fødsel og newborn

Det går bare så hurtigt
– og det kan ikke gøres om

Er du bange for, at tiden og de uvurderlige minder med dine børn forsvinder?
Knuger du dig til øjeblikket, og ville du ønske, du kunne beholde det for altid?
Er du ked af, at du ikke har gode billeder fra dit første barns graviditet, fødsel og spæde tid?

Graviditeten og den første tid med det lille barn er intenst og magisk på én gang. Vi sværger aldrig at glemme dette øjeblik. Men snart er det erstattet af et nyt, og uden noget at knytte det op til, er det svært at genskabe i tankerne.

Vi kan ikke pille ved tiden. Men vi kan indfange følelserne, stemningerne og historierne. Et lille udsnit af livet i den tid, som bliver et vigtigt kapitel i jeres familiehistorie.

Fotograf Horsens newborn

Når I inviterer mig ind i så intime dele af jeres liv, er det vist kun på sin plads, at jeg også fortæller lidt om mig selv.

Jeg hedder Eva Walther. Jeg er professionel fotograf med base i Horsens i Østjylland og en sprudlende passion for at uendeliggøre de største stunder i jeres liv.

Min signatur er uopstillede, autentiske billeder taget i naturlige omgivelser.

Når vi lader øjeblikkene opstå i interaktionen frem for at posere, får I ikke bare et portræt, der viser, hvordan den gravide mave eller det nyfødte barn så ud. I får et billede, der indfanger følelserne, afspejler stemningen og fortæller historien om denne særlige tid i jeres liv.

For når følelserne strømmer ud af billedet, kan I også træde ind i dem igen. På den måde bliver billederne jeres mulighed for at gemme den fine stund, der forsvandt så hurtigt.

fotograf-horsens-eva-walther

Meget mere end et billede

Kvinden bag kameraet

Bag kameraet møder du mig, Eva. Eller faktisk møder du mig længe før. Det er nemlig vigtigt for mig, at vi er et match, og at vi kender hinanden før din fotosession. På den måde slapper du bedre af, når dagen kommer. Det giver både den bedste oplevelse og de bedste billeder.

Min største mission som fotograf er at dokumentere det autentiske familieliv. Det bliver altså ikke smukkere. I februar 2021 vandt jeg en foto-award i netop kategorien ”Family”. Jeg kunne ikke ønske mig en større anerkendelse end den – for mit arbejde med billeder, der fortæller historien om en lille familie.

Fotograf_Horsens

Kvinden bag kameraet

Bag kameraet møder du mig, Eva. Eller faktisk møder du mig længe før. Det er nemlig vigtigt for mig, at vi er et match, og at vi kender hinanden før din fotosession. På den måde slapper du bedre af, når dagen kommer. Det giver både den bedste oplevelse og de bedste billeder. Min største mission som fotograf er at dokumentere det autentiske familieliv. Det bliver altså ikke smukkere. I februar 2021 vandt jeg en foto-award i netop kategorien ”Family”. Jeg kunne ikke ønske mig en større anerkendelse end den – for mit arbejde med billeder, der fortæller historien om en lille familie.​

Fotograf Horsens

Fotograf Horsens

8 facts

du skal kende om mig:

  • Jeg er oprindeligt fra Tyskland, men flyttede til Horsens i 2010 for at leve med mit livs kærlighed
  • I dag bor jeg i et hus med have i Gedved sammen med min mand og vores to livlige drenge – selvom jeg er en rigtig bypige
  • Jeg har en baggrund inden for project management og har punktlighed og pålidelighed som to af mine kerneværdier
  • Jeg har – inspireret af min morfar – været vild med at fotografere siden mine teenageår og har lige siden uddannet mig selv uden pause
  • Jeg blev selvstændig fotograf i 2019
  • Jeg er stifter og formand af Foreningen for Danske Fødselsfotografer
  • Jeg elsker gin & tonic, uhyggelige film og en gåtur med dybe snakke sammen med min veninde
  • Jeg kan sove til klokken 14, hvis jeg får lov. Kan du slå den?

Idéen opstod, fordi jeg ønskede at udbrede muligheden for at forevige fødselsoplevelsen. Fødselsfotografering er kendt i f.eks. USA, England og Australien, men stadig ret nyt i Danmark. Og problemet er, at du ikke kan gøre det om.

Min mission var samtidig at skabe tryghed hos de kommende forældre, der ønsker at få fødslen fotograferet. Det kræver en enorm tillid til fotografen, og der er kun én chance.

Når du vælger en fødselsfotograf fra foreningen, kan du være tryg ved, at fotografen:

Foreningen er din tryghedsgaranti for, at du får en fødselsfotograf med styr på tingene og situationsfornemmelsen i orden. Du kan derfor gå fødslen i møde med ro i maven og fokus på dig selv.

Familie-fotograf-eva-walther

Eva Walther – fotograf Horsens

Hvorfor blev jeg fødselsfotograf?

Når du føder dit barn, bliver du også selv født som et nyt menneske. Som mor.

Det er en proces, der er umulig at forestille sig, forklare og forstå – også bagefter.

Billeder hjælper dig med at begribe, hvilken fantastisk præstation du og din krop har leveret.

De hjælper også med at udfylde de tomme pladser i fortællingen om dit barns ankomst til verden. Ventetiden og veerne. Støtten fra dine fødselshjælpere. Følelserne mellem dig og din partner. Og mødet med det lille mirakel, der nu er hele jeres verden.

Jeg opdagede betydningen af dette, da jeg selv blev mor. Det var lidt af en U-vending for mig.

Jeg var flyttet til Danmark for at leve med mit livs kærlighed. Nu ventede vi vores første barn. Men jeg var ekstremt bange for at føde og ønskede derfor et planlagt kejsersnit.

Da jeg spurgte jordemoderen, hvornår mit kejsersnit kunne blive, svarede hun: ”Kejsersnit er den sidste mulighed, når der opstår komplikationer. Jeg er ked af det, men man kan ikke bare ønske sig et kejsersnit i Danmark, når der ikke er nogen grund til det.”

Jeg var bange. Panisk. Vred på systemet og universet. Hvorfor retfærdiggjorde min massive angst for at føde ikke et trygt, kontrolleret, planlagt kejsersnit?

Men der var ingen vej uden om. Jeg var gravid, og jeg skulle føde mit barn.

Min redning blev et supergodt privat forløb i fødselsforberedelse, Smertefri Fødsel. Det førte til min totale U-vending og klædte mig på til en drømmefødsel. To endda! For jeg fødte både min første og min anden søn på to Panodiler.

Først da forstod jeg, hvor vild min krop var. Tænk, hvad den var i stand til! I tiden efter ville jeg ønske, jeg kunne fortælle alle kvinder, hvor fantastiske deres kroppe er. Alle skulle have lov at opleve det her.

Først nogle år senere stødte jeg på fænomenet fødselsfotografering. Det hele gav pludselig mening. Mine fødselsoplevelser, mit budskab om kvindens krop og min passion for at fotografere. I kombination kunne jeg give par mulighed for bedre at forstå og genopleve den rå fødsel, mødet med deres barn og øjeblikket, hvor de bliver forældre.  Det bliver aldrig just another day at the office. Men jeg kunne ikke ønske mig noget større.

Gravid- og nyfødtfoto med naturlig stil

Når du vælger den fotograf, der skal tage dine billeder, skal det først og fremmest føles rigtigt.

Hver eneste fotograf har sit særlige aftryk – både i fotostil og redigering. Mit er det autentiske, naturlige og emotionelt fortællende. Den uopstillede virkelighed, hvor følelserne træder ud af billedet. Hvis du elsker opstillede studiefotos, så ved du allerede, at vi ikke er et match.

Kig dig omkring i mit galleri, og mærk efter, hvordan det føles. Er det den stil, du ønsker til dine billeder, så er vi godt på vej! 

Følg mig på Instagram