Prisvindende familiefotograf – en drøm går i opfyldelse

Autentisk familiefotografering er stadig noget nyt i Danmark

Dengang jeg startede med at bygge min fotoforretning op i marts 2018, var der ikke mange, der var interesseret i billeder, taget i autentisk setup og uden studie. Jeg ved af erfaring i dag, at det var på grund af manglende forståelse for hvad det i virkeligheden kan. For det er heldigvis stukket helt af for mig i 2020 og jeg er dybt taknemmelig for det. 

birth-and-beyond-award-first-place-winner-evawalther
familiefotografering-michelle

8 ud af 10 kendte ikke til udtrykket "livsstilsfotograf"

Det var i november 2019, hvor jeg havde et booth på et lokalt julemarked i Horsens. Jeg spurgte simpelthen dem der standsede hos mig og kiggede på mine udstillingsbilleder. De var begejstrede, men 8 ud af 10 kendte ikke til muligheden endnu. 

Det foretog jeg mig at ændre på og holdt skarp fokus på at udbrede udtrykket og stilen, sådan at det bliver helt normalt i Danmark. Vi skal komme væk fra kun at sætte vores børn foran en fotograf, mens vi selv gemmer os bag fotografen. Vi skal i den grad selv komme med på billederne og bruge en familiefotograf til at guide os i det.

motherhood-fotografering

Hvor er du så hen om 40 år fra i dag?

Måske har du ret og det er ikke vigtigt i dag, at være med på billederne. Men forestil dig dine børn om 40 år, mens de kigger i fotoalbummet. Hvor er du så hen, når du ikke springer over de indre blokeringer du måske har, når du skal komme med foran kameraet? 

Det er sjovt at have billeder af sig selv som barn, men de kommer til at mangle følelsen på billederne, som de vil få med når de kan se sig selv i dit favn på de her billeder. De vil ikke kunne rejse tilbage på den måde, de kan når du og f.eks. bedsteforældrene er med på billederne. 

motherhood-fotografering

Med en familiefotograf får du også en hyggelig fotosession.

Jeg vil udfordre dig lidt her: Prøv at droppe dine blokeringer for dine børns skyld. 

Det fede ved livsstilsfotografering er, at du faktisk IKKE kommer til at opleve den kiksede stemning når alle skal sidde stille og smile pænt til kameraet. 

Du vil gå fra sessionen med et smil på læben og synes, det var en hyggelig og sjov oplevelse – samtidig med at billederne vil overraske dig positivt. Du kan kun vinde noget her, hvis du giver det en chance. 

gravidfotografering-christine

Kunderne begyndte at strømme ind i 2020 på trods af Corona

Heldigvis kunne jeg opretholde de fleste af mine fotograferinger med mindstafstand og min telelinse – og kunne dermed tage mange kunder ind på trods af Corona. Og tak til de mange kunder jeg fik efter sommerferien, hvor den ene familie begyndte at anbefale mig til venner og det blev til anbefalings-kæde-reaktion, fik jeg så meget øvelse, at jeg opnåede det enhver fotograf drømmer om. Jeg vandt første prisen i en foto-award.

Wauw - en første plads hos Birth & Beyond Photography Awards

I slutningen af 2020/starten af 2021 sendte jeg – som de sidste 1,5 år før – diverse billeder ind til de awards, jeg godt kunne tænke mig at vinde en pris i. Men BB Awards var den jeg drømte mest om at vinde. Som fødselsfotograf med hele mit hjerte er det den award, der giver så meget mening for mig. 

Jeg føler i skrivende stund stadig jeg drømmer det:

Tirsdag morgen, den 23. februar 2021 skete det!

Jeg havde lige sat mig ved mit lille “Corona kontor” som jeg havde lejet for at kunne få ro i hovedet efter alt det med hjemmeundervisning og kaos som kan ramme en familie under en pandemi. Jeg åbnede Instagram og opdagede at jeg var blevet tagget af @birthandbeyondphotographyaward og jeg var klar over, jeg havde vundet noget. 

Men at det var FØRSTE pladsen i kategorien “Family” – det fik mig til at græde på stedet. Og endda med mit helt eget og absolut yndlingsbillede fra hele 2020. Dengang jeg så billedet på kameraet i det sekund jeg havde taget det, vidste jeg, at det vil være et af mine all time favorites. Du kan se flere af denne families session her.

Du kan se alle vindere af første runde i BB Awards på deres hjemmeside her.

Ønsker du at booke mig som din familiefotograf?

Ønsker du at booke din session, så kan du se priser og kontakte mig her.

Kærlig hilsen, Eva

birth-beyond-award-first-winner-evawalther

Fotosession Style Guide

Skriv dig op til mit nyhedsbrev, og få fat i min Freebie “Fotosession Style Guide”. Du får adgang til en PDF, som guider dig i:

  • hvordan du sammensætter farver på tøj
  • hvordan du forbereder din familie bedst muligt
  • basics om makeup
  • hvad du skal pakke inden.
Udfyld felterne herunder for at downloade PDF’en, så du blot skal nyde fotograferingen og være i nuet med din familie. God fornøjelse!
familiefotografering-style-guide

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *