Passion project: Corona rudeportrætter 2020

Om at være sammen - alene - Corona rudeportrætter

#GedvedStårSammen
I en weekend midt i Corona-Lockdown faldt jeg over de skønneste billeder af en fotograf fra USA. For at komme ud i de her tider, tog hun billeder af familier derhjemme. Der var ikke noget specielt i det – det er jo også mit koncept som livsstilsfotograf. MEN de her billeder var blevet taget udefra igennem ruden. Fotografen var i haven, og familierne indenfor – for at skildre de her Corona-tider og dokumentere vores nuværende liv i mere eller mindre isolation – sammen – alene.
 
Jeg ville tage gratis Corona rudeportrætter af mine medborgere her i Gedved. Og jeg ville gøre det gratis – både for at komme ud og fotografere lidt mens resten af arbejdslivet næsten stod stille, men også for at gøre noget godt i de her tider. Desuden giver det så meget mening for mig, at dokumentere denne sære tid, som vi vil fortælle vores børnebørn og oldebørn.

En tid, vi aldrig vil glemme igen.

Jeg har altid stået for dokumenterende fotografering – frem for opstillede billeder. Og jeg kunne regne ud, jeg ville komme til at savne mine kunder i de her Corona-tider. Med endnu flere uger i lockdown og den tid jeg nu havde, kunne jeg da lige så godt gøre noget for andre, mens jeg selv holder mit kamera og min kreativitet i gang.

Jeg har altid haft den holdning at, det gør godt, at gøre noget for andre.

Det er meget “givende”, at gøre andre glad, uden at skulle “få noget igen”. Jeg skrev straks et opslag både på vores vej’s Facebookside og Facebooksiden af den lille by jeg bor i – Gedved cirka 8 km fra Horsens. 
 
Det ville jeg gøre for mine medborgere i Gedved. Lynhurtigt stod der 20 familier på min liste, som jublede over “et lille solstråle tilbud” i en “ellers ret svær hverdag”. De ønskede at jeg kom forbi med mit kamera og inviterede mig direkte ind i deres haver for et 5-minutters fotoshoot igennem ruden.
facebook-opslag-rudeportraet

Min egen families Corona rudeportræt under første lockdown i 2020

corona-rudeportraetter

Det kostede en pose vingummi, at få mine egne unger med på billedet, da de pga. min virken som fotograf er begyndt at have en holdning til mig og mit kamera. Men jeg var nødt til at teste hvor svært det egentlig er at fotografere igennem ruder. Det var noget jeg aldrig havde prøvet før og det kan være en udfordring i forhold til reflektioner, lys osv. 

I uge 14 tog jeg ud - i selskab med min ældste søn på 6 år.

Sammen med min ældste, mit kamera og min cykel tog vi så på tur igennem Gedved – forbi en masse skønne mennesker bag ruder. Det var en fantastisk oplevelse, at se de smil og de glade familier, som tydeligt gør det bedste ud af denne tid. Man kommer ellers aldrig til at spadsere ind i haver på folk, banke på ruden og skyde løs med kameraet.

Dokumenter nuet som det er.

Billederne er rå, de skildrer nuet. Der er legetøj alle steder, grænserne blev i den grad rykket. Børn måte bruge rulleskøjter indendørs, der var bolde i de fleste af stuerne… Nuet er det mest smukke at dokumentere i mine øjne – og det har det altid været. Du kan læste en artikel, der kom i Horsens Folkeblad, og længere ned er der et udtræk af de billeder jeg to under første Corona lockdown.

Artikel i Horsens Folkeblad om mine Corona rudeportrætter

hsfo-artikel-rudeportraetter
Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *