10 grunde til at hyre en professionel fødselsfotograf

… som du burde overveje, inden du takker nej.  

1. Fødslen er noget stort, og det sker kun én gang i barnets liv

Som jeg skrev tidligere, har man kun ét eller måske et par forsøg. Jeg fortryder i dag, at vi ikke har flere billeder. Du har stadig chancen, hvis du er gravid og læser det her. Men der er så mange flere gode grunde. Bliv ved med at læse.

2. Du er den sejeste, og det er smukt

At føde er det vildeste – det er sejt og fortjener at blive dokumenteret. En fødsel dokumenteret på en diskret og dokumenterende måde er noget af det smukkeste.

foedselsfotografering-Andrea-far-løfte

3. Det er en dokumentation af livets ultimative oplevelse

Det vil være en helt særlig glæde at kunne se på billederne bagefter og få fortalt sin egen historie igennem disse billeder igen og igen. Du får en fortælling af den dybe forbindelse mellem de vordende forældre. Når I kan koncentrere jer om jer selv og den lille ny, som er på vej, fremmer det jeres evne til at fokusere sammen og samle kræfter. Det styrker forbindelsen imellem jer.

4. Du holder minderne i live for altid

Med fødsler er det desværre sådan, at mange ikke husker så meget efterfølgende – i hvert fald ikke efter et stykke tid. Nogle vil måske sige, at det er en god ting, men der mange, der gerne vil tænke tilbage senere i livet.  

5. Undgå at fortryde senere - det kan ikke gøres om

Man kan altid slette billeder, men man kan ikke genskabe nogle der ikke blev taget. Selvom I måske tænker lige nu, at I ikke vil have en fotograf med i dette øjeblik, så kan I komme til at fortryde det senere. Det gjorde jeg selv, og jeg kender mange, som har det ligesom jeg. Så overvej det lige en ekstra gang.

6. Se din partners første reaktioner (denne er stor for mig selv)

Især du som den vordende mor kommer til at være så optaget i processen, at du risikerer at gå glip af din partners første reaktioner (såvel som dine egne), og det er altså de første reaktioner, som bl.a. gør det hele til en så utrolig fantastisk oplevelse.

7. En fødselsfotograf har styr på den bedste vinkel

Som fotograf og kvinde som selv ved om blufærdighed ved jeg, hvad du rent æstetisk ønsker. Jeg ved, hvordan jeg indfanger øjeblikkene bedst, så I bare kan nyde at se på dem bagefter. Udover det har en fødselsfotograf det udstyr, der skal til, for at der kan blive taget billeder i dårlige lysforhold og uden blitz. Det giver en særlig stemning på billederne.

foedsel-fotograf-dianna-i-did-it

8. Du kommer ikke til at lægge mærke til fotografen

Mit mål er, at I ikke lægger ret meget mærke til, at jeg er der. Jeg fotograferer så hvidt som muligt ikke med blitz, da det kan virke forstyrrende (især når baby er kommet til verden). Jeg arbejder meget diskret og fokuserer på jer og jeres vej til at holde baby i favnen. Det er nemt for mig, da jeg ved hvordan jeg selv ville have det, skulle vi prøve igen.

9. Alle får lov til at gøre, det de er der for

Se støtten omkring dig som fødende, som du måske ellers ikke ville huske. Så kan alle passe deres “arbejde”, fordi jordemoderen eller din partner ikke skal tage sig af at tage billeder. Det kan være meget forstyrrende at skulle fotografere, da ingen rigtig synes, det er deres opgave.

10. Se far, mor og baby sammen på billederne

En af de vigtigste grunde: I mine øjne er det synd med alle de billeder af mor og den lille ny – uden far. Det er den slags billeder, jeg også har af mig selv. Men hvor ville jeg synes, det havde været skønt at have nogle af os alle tre – og at se min mand støtte omkring mig. Og tænk sig, du kan give dit barn mulighed for at se dem senere i livet. Forestil dig, at du kunne vise dit barn en visuel fortælling om dets fødsel. 

Ville det ikke være fantastisk, at lægge opgaven i hænder af en fødselsfotograf?

foedsel-fotografering-kristina-kys

Har du spørgsmål eller lyst til en uforpligtende snak, glæder jeg mig over at høre fra dig her

Kærlig hilsen Eva

Læs Forening for Danske Fødselsfotografers artikel om fødselsfotografering på bloggen mor-skab.dk

Forening for Danske Fødselsfotografer
Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *