Hvad gør fødselsfotografen hvis der går noget galt?

Hvad, hvis der går noget galt?

Selvom langt de fleste fødsler går rigtig godt og som forventet – så er det ikke alle fødsler. Det er et vigtig emne, at komme omkring, da det er et spørgsmål, jeg altid får. 

Måske har du spurgt dig selv:

“Hvad, hvis der pludselig bliver til et akutkejsersnit?” – “Hvad hvis vi bliver adskilt under fødslen?” eller “Hvad, hvis vi under en hjemmefødsel skal rykkes over på sygehuset?”

Hver fødsel forløber på en hel unik måde. Ingen fødsel er til at planlægge (heldigvis). Hvert forløb udfolder sig og det eneste der skal ske er, at dokumentere. Det kræver fleksibilitet, tro og ro – simpelthen et mindset som er gearet til at reagere rigtigt i hver en situation. 

Derfor er det en god investering, at vælge en professionel fødselsfotograf, som..

  • …har prøvet det før og er forberedt på hver en slags udvikling. 
  • …ved, hvad det indebærer at stå til beredskab i flere uger op til fødslen. 
  • …ved, at det kan udvikle sig uforventet og kan bære det der sker under et svært fødselsforløb.

En kontrakt hjælper med forventningsafstemning og giver ro.

“Kontrakten giver en ekstra tryghed for både mig og Eva i form af, at Eva ved hvordan hun skal forholde sig ved eventuelle komplikationer. Og så det at jeg ikke skal tage stilling til noget i sådan en situation, fordi det er aftalt på forhånd, giver mig en tryghed. Det er et godt hjælpemiddel i forhold til alt det praktiske omkring fødslen, billederne, eventuelle komplikationer mv. og den er med til at skabe tryghed samt en forståelse for den situation man går ind i sammen, som fødende og fotograf.””  TATJANA

eva-walther-foedselsfotograf-kontrakt

 

Det er et dokument, som jeg udarbejder med den gravide i god tid inden fødslen. Kontrakten indeholder de praktiske detaljer som sted og dato men endnu vigtigere: ønsker, forventninger og en plan om hvordan det hele håndteres i de forskellige situationer. 

På sidste side af kontrakten noterer vi ønskede eller udelukkede slags billeder der skal tages . Nogle kvinder ønsker alle vinkler og detaljer, nærbilleder af kroning, andre ønsker billeder af processen på afstand. 

Her bliver der også taget stilling til, hvordan jeg som fotograf forholder mig, skulle mor blive kørt til akutkejsersnit. Vi bestemmer om jeg skal følge med far eller mor – eller evt. baby, hvis det bliver kørt væk efter fødslen.

Det er dig, der sætter dagsorden - ikke din fødselsfotograf.

Kontrakten har jeg med til fødslen, sådan at der bliver taget hensyn til mors (og partnerens) ønsker. Den er guld værd og sikrer at begge parter får præcis det, de er gået ind til. Kontrakten er livline mellem fotografen og den fødende i en tid hvor den fødende ikke vil kunne forholde sig til at tage beslutninger.

Fødselsfotografen er del af dit support-team.

For uanset drømmefødsel eller ej – den fødende skal føde. Og intet andet. 

Som fødselsfotograf ser jeg mig selv som en del af support-teamet, hvor jeg varetager den fødendes ønsker i en tid, hvor hun selv trækker sig tilbage i en hel anden verden. 

For uanset drømmefødsel eller ej – den fødende skal koncentrere sig om at føde. Og intet andet. 

Billederne vil bestemt hjælpe dig efterfølgende.

Som fødselsfotograf ser jeg mig selv som en del af support-teamet, hvor jeg varetager den fødendes ønsker i en tid, hvor hun selv trækker sig tilbage i en hel anden verden.

Afsluttende vil jeg sige, at jeg efterhånden kender flere fødende med et uforventet forløb, som kunne bruge billederne efterfølgende til at bearbejde det, der skete. Derfor er derfor vigtigt, at fotografen bliver ved med at dokumentere – sådan at de nybagte forældre får muligheden til at bruge billederne til at sætte brikkerne sammen efterfølgende.

Har du spørgsmål? Send mig en besked her, og jeg vil glæde mig til en uforpligtende snak.

Kærlig hilsen Eva

Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *