Derfor får du hos mig udelukkende naturlig fotografering

naturlig-fotografering

Det autentiske opstår kun under en "naturlig fotografering".

Naturlig fotografering kaldes faktisk også for dokumentarisk fotografering, autentisk fotografering eller livsstilsfotografering. Siden mine teenageår har det altid været de billeder, jeg tog af mennesker, der ikke lagde mærke til at jeg tog et billede, der har draget mig allermest som fotograf.

At lave en bryllupsvideo uden at parret lå mærke til at jeg filmede. Der kunne gå sport i det for mig, at være den der usynligt dokumentere de største øjeblikke for mennesker. Billeder der viser personer i deres hel egen naturlighed. Det er ikke de billeder man forventer men det er ofte dem mine kunder bliver mest glade for.

Jeg har kunne mærke tidligt i min opstartsfase (efter få ubehagelige erfaringer) at jeg ikke har lyst til det opstillede. Og jeg kunne mærke, at jeg ikke skulle have et studie. Og hvis så skulle der være kæmpe vinduer, der skulle stå en kæmpe seng med alt for mange puder til pudekamp eller en stille ammestund – men ingen kunstig baggrund eller kunstigt lys. Et “naturligt” studie.

Men alt det kan vi jo endnu bedre gøre hjemme hos mine kunder. Så ingen studie – stadig og jeg elsker det!

Det er også derfor jeg kalder mig selv for livsstilsfotograf og det er f.eks. også derfor jeg ikke har et kunde klædeskab hvor jeg lejer store festlige kjoler til mine gravide kunder. Jeg vil vise DEM som de er, mens de er gravid – sådan at de kan genkalde følelserne fra denne særlige tid.

naturlig-fotografering
naturlig-fotografering

Naturlig fotografering foregår i min optik i kundernes mest autentiske omgivelser.

Det kan enten være i eget hjem, eller i naturen, helst et sted der betyder noget for kunden og gerne med hele familien, hvis det handler om den gravide mave eller en nyfødt. Et sted de ofte færdes eller bare i en hængekøje i baghaven.

naturlig-fotografering
naturlig-fotografering

En storesøster der hygger om den gravide mave eller en nyfødt på mors bryst - det kan ikke blive mere autentisk.

Jeg har altid syntes at det naturlige i billeder er det der vil gøre os glad helt nede i maven om 10, 20 eller 30 år når vi gerne vil rejse tilbage. Det er vigtigt at fange følelserne, og det kan jeg ikke i et opstillet billede hvor alle kun tænker over hvordan de mon ser ud.

Hvert menneske er smukt i mine øjne. Vi er alle okay som vi er. Jeg har virkelig sjældent bedt mine børn om at smile til kameraet, hvis jeg ønskede det så sagde eller gjorde jeg noget der vil udløse et ægte smil. Det naturlige smil. Og jeg har ikke lyst til at de føler de ikke er gode nok når de ikke smiler til kameraet og jeg derfor sletter dem igen.

Når jeg fanger det naturlige for dig, og ser resultatet på kameraets lille skærm, så får jeg er sus i maven og ved, nu har jeg det jeg skal bruge. Og det gør mig utrolig glad. Det er det der driver mig. 

Og det der gør mig mest glad: Oftest bruger mine kunder de billeder, de mindst havde forventet. Nemlig dem der viser ægte nærvær og connection frem for et opstillet glansbillede. Det er her mit hjerte hopper når jeg sidder med redigeringen her. Lige som søde Freja og hendes datter Luna her på billedet.

naturlig-fotografering
Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *