Camilla fortæller om fotograferingen af sit englebarn

fotografering-englebarn-eva-walther

I Oktober 2022 blev Camilla mor for første gang.

Men desværre skete der det, der må være det hårdeste man kan gå igennem. Camilla gik i for tidlig fødsel og to dage efter fødslen gav hendes søn Manfred slip og rejste alt for tidligt videre. Camilla og hendes mand blev forældre, men måtte komme hjem uden deres dreng i armene. På instagram delte hun ud af sin sorg og processen og da jeg så en story om hendes lille drengs død, tilbød jeg hende at komme hjem eller på afstnittet for tab og tage billeder af ham og dem sammen, inden bisættelsen skulle finde sted. 

Jeg har altid syntes det er det vigtigste i livet, at vi fryser vores minder – også dem, man ikke umiddelbart tænker skal fotograferes. For hvem bestemmer, hvad der er mindeværdigt? Er det ikke os selv? Heldigvis sagde de to ja og vi skabte minder af ham, alt for lille Manfred, som kom i et album til mindehylden. 

-> Camilla fortæller selv i videoen i bunden af denne blogartikel. 

Kun knapt 1 år senere blev Camilla mor for anden gang - og englebarn Manfred blev storebror.

Denne gang fik hun sin baby med hjem. Jeg havde fulgt Camilla og hendes familie hele vejen siden Manfreds død. Jeg fulgte med inden den nye graviditet (mentalt og med hep), jeg vidste tidligt at en ny graviditet var på vej og jeg fulgte igennem fødslen og nyfødt-tiden med mit kamera. I dag har jeg en dyb connection med familien – og endda hundene (som jeg ellers ikke er så vild med). 

Og jeg kan love dig, selvom den dag Solfred kom, var en trist og grå Oktober dag, så skinnede solen for hele fødselsteamet den nat. Færdigbagt, varm og med det dejligste liv i sig kom hun til verden. For mig som fotograf et ubeskriveligt meningsfyldt arbejde der kan ikke sættes ord på. 

fotografering-englebarn-eva-walther
fotografering-englebarn-eva-walther

Hver gang vi ses snakker vi om vigtigheden af også at minde et englebarn.

Når Camilla og jeg ses, snakker vi igen og igen om vigtigheden af at fotografere englebørn, og for at minde dem for det de var. For det er ægte børn. Man har dem, selvom de ikke er hos en. De er vokset i en mors mave og de er blevet født af deres mor. De har gjort almindelige mennekser med et ønske om at blive til forældre, til forældre. De har sat dybe spor. Hvorfor i alverden skulle de her børn ikke mindes på billeder og i et fotoalbum? Hør hvad Camilla selv fortæller om hele rejsen og om vigtigheden af de her albummer hun sidder tilbag emed, mens hun sidder lidt træt og med mor-tot på sin sofa derhjemme, med lille livlige Solfred i baggrunden. 

Hvor mange kender du, der har mistet et barn?

Del gerne vores budskab med så mange som du kan. Vi ønsker at afmystificere fotografering af englebørn, sådan at de mange forældre, der står med denne sorg, kan få minderne med i sorgprocessen og dermed bearbejde sorgen på en hel anden måde. 

Jeg bygger nemlig sammen med Fotograf Hannah Ebeling et netværk for fotografer, som har tilbudt hjælp med englebørnsfotografering på frivillig basis.

Kærligst, Eva

Del med andre

1 kommentar til “Camilla fortæller om fotograferingen af sit englebarn”

  1. Pingback: Hjælper i foreningen Små Glimt med at forevige englebørn

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *