Finnegans fødsel, dokumenteret af en fødselsfotograf

Therese & Morten havde besluttet sig for at invitere en fødselsfotograf med, efter de ikke havde gjort det ved første fødslen. Det var en ret tidlig fødsel og alt gik for stærkt – efterfulgt af indlæggelse på neonatal afdelingen. Det var Thereses store ønsket, at få det hele foreviget af en fødselsfotograf denne gang og hvor var det fantastisk, hvad der så skete denne gang. Det her blogartikel er skrevet fra mit perspektiv som fotograf både før, under og efter fødslen. Når det er sagt, så har Therese og Morten selvfølgelig deres helt egne oplevelser, som jeg ikke kan udtale mig om i dybden. 

Fra alt for tidlig fødsel første gang, til en færdig bagt lækker baby og igangsættelse - dokumenteret af en fødselsfotograf.

Igangsættelsen var her ikke drømmescenariet men trods alt følte jeg som fødselsfotograf en stor lettelse for parret, at de ikke blev snydt for at opleve at føde en helt færdig bagt baby og opleve alt det, der også følger med når en baby ikke kommer for tidligt til verden. Især da der nu var en storesøster, som ventede derhjemme. Men tilbage til start. 

Da Therese kontaktede mig med sit ønske om at få mig med til fødslen (vi kendte hinanden, da hun havde deltaget med sin datter under mit ammeprojekt BOOBrights, som jeg kørte i Horsens midtby i August 2021 – billede til højre), var hun klar over at hendes terminsdato i starten af August ikke tegnede godt for at finde en fødselsfotograf på grund af sommerferien op til. 

Forhistorien havde så gjort det endnu sværere, da pga. den tidligere fødselshistorie også skulle regne med, at der var risiko for en for tidlig fødsel igen – og dermed allerede risiko for at det skete fra midt juni. Så ca. 2 måneders on-call-periode i stedet for 2 uger op til terminsdatoen. 

Men jeg ville finde en løsning, da det er det største for mig, at følge familier henover flere år og se familier vokse og danne sig. 

fotoprojekt-boob-rights-normaliser-amning-motherhood-eva-walther
fotoprojekt-boob-rights-normaliser-amning-motherhood-eva-walther

En fødselsfotograf kontrakt med eksklusion af diverse datoer.

Vi besluttede sammen at vi vil finde en løsning og derfor skrev vi under på vores fødselsaftale, som indebar den del datoer, hvor der var klar, at jeg ikke kunne skyde fødslen. Det var bl.a. min egen sommerferie, som jeg uheldigvis holdt præcis på samme tidspunkt som min skønne faste fødselsfotograf backup Julie Monberg. Hun var i Frankrig, jeg var i Kroatien. Og for første gang hele 3 uger i træk for mit vedkomne, at jeg ikke var i Danmark. Øv. Jeg MÅTTE bare finde en anden backup. 

Da Therese også ønskede gravid-familiebilleder og nyfødtbilleder blev det ovenikøbet en endnu større investering, men parret besluttede sig heldigvis for at takke ja til mit tilbud på hele pakken, og vi kunne kort efter allerede starte med første shoot – den gravide skønne mave. 

gravid-nyfoedt-fødselsfotograf-eva-walther

Som fødselsfotograf har ma brug for hjælp. Og det antal søde fotografer der prøvede at hjælpe mig, blæste mig helt bagover.

Men stadig var der ingen, der havde tid.

Jeg gik all in med at finde backups, både for min egen ferie, hvilket lykkedes med hjælp af Chanett Koldsø fra Koldsø Fotografi, men udover det også for de weekender, som var ekskluderede – de mange bryllupper som jeg længe havde haft i kalenderen. Men det havde de fleste andre fotografer også. Øv igen – August er en af de mest populære bryllups-måneder.

Jeg snakkede og snakkede i telefonen, skrev beskeder, hele vejen frem til den 17/8, hvor Therese længe var gået længe over termin og en bryllupsweekend nærmede sig. På samme tid var jeg så glad på hendes vegne at det forhåbentlig blev det ønskede naturlige fødselsforløb. 

on-call-foedselsfotograf

Når det så lykkes i sidste sekund er energien høj. Andreas kunne hjælpe.

Under et sidste forsøg fandt jeg med hjælp af Kit Bøhnke fra Siggava Stories frem til Andreas Sahl fra Sahl Foto. Og han havde endda fotograferet en fødsel før. Det var for vildt. Han kunne hjælpe og et kæmpe puslespil gik op i en højre enhed. Dagen efter Andreas og jeg havde haft vores aftale på plads blev Therese sat i gang. 

Og et par timer inden jeg skulle køre mod færgen til København til at skyde et bryllup, hoppede Andreas i bilen og kørte til Horsens for at skyde “min” fødsel. Jeg var virkelig ked af det, på mine vegne. Men gud hvor jeg dog var glad for Therese og Morten. Nu skulle de ende med at få alle steps af baby nummer 2 dokumenteret – lige som de havde ønsket det så meget. Fødselsbillederne er skudt af Andreas Sahl og redigeret af mig. 

foedsel-fotograf-therese-baby
En fødsel som bestemt ikke var nem, men en sej fødende og en stolt far.

Billederne, som Andreas skød og efterfølgende leverede til mig til egen redigering indkapsler hele forløbet og nu vil jeg give ordene videre til billederne. 

foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby
foedsel-fotograf-therese-baby

At kunne se tilbage på hele processen for at gennemleve og/eller bearbejde fødslen må være den største oplevelse når en kvinde har født sit barn.

TILLYKKE med lille Finnegan som jeg for første gang mødte i mors mave..

..og derefter derhjemme en uge efter fødslen i den skønneste babyboble. Det er et privilegie at arbejde som fødselsfotograf. <3

TAK for jeres tillid og hele forløbet, og tak for de søde ord:

“Vi har haft en helt fantastisk oplevelse hos Eva, hvor vi havde booket både gravid-, fødsels- og newborn fotografering. Eva har været så hjælpsom, engageret og professionel hele vejen igennem og vi har virkelig følt, at vi kunne slappe helt af i alle sessionerne og bare være os selv. Hun har formået at fange nogle virkelig store øjeblikke i vores lille families liv, og forevige nogle øjeblikke på en helt autentisk måde, som vi ellers aldrig ville have set. Eva var virkelig behjælpelig med at finde en back-up ved vores fødselsshoot, som var et perfekt match til vores familie, da hun desværre selv skulle fotografere et bryllup. Min mand var virkelig glad for, at vi havde en fotograf med til fødslen, da han så 100 % kunne koncentrere sig om at støtte mig, samt havde nogen at snakke med, når jeg arbejdede med veer. Vi har følt os i trygge hænder igennem hele forløbet og haft sådan en god mavefornemmelse omkring det hele. Vi elsker billederne og er så glade for, at vi kan kigge tilbage på dem og mindes, lige når vi har lyst. Vi har været virkelig glade og tilfredse hele vejen igennem og selvom det var en stor investering, så har det været alle pengene værd.”

😍 Therese og Morten 

Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *